Varför stenhus?

Sunda Design

gallery/varforstenhuskollage

Det är viktigt för oss att bygga hus där människor kan leva gott, trivas och vara friska. Att använda sten var därför ett självklart val. Våra stenhus byggs av lättbetong, ett oorganiskt naturmaterial som är en mycket bra putsbärare.

Stenhusen är energisnåla och ger en mycket god värmeekonomi. Den tunga stommen isolerar och lagrar värme, vilket förutom god värmeekonomi och god isolering ger ett jämnt inomhusklimat dygnet runt - året runt. De håller värmen inne på vintern och ute på sommaren.

Stenhus har därför en lägre energiförbrukning då lättbetongen inte bara är bärande utan även isolerande. Dessutom minskar brandrisken eftersom stenväggarna inte kan fatta eld. Väggarna ger också ett behagligt ljudklimat tack vare sin förmåga att minska buller utifrån.
 

Husen har lång livslängd och är nästan underhållsfria. De har ett utmärkt vädermotstånd och är frostbeständiga. Lättbetong är ett oorganiskt material som andas och det kan varken ruttna eller mögla. Ett stenhus avger inte några ämnen som är skadliga för människan eller miljön. Detta minskar risken för astma och allergiska besvär.

I ett stenhus får du både högsta kvalitet och bästa miljö. Enkelt och naturligt är nyckelorden för sten – naturligare än så kan det knappt bli.

Stenhus Design har under lång tid uppfört stenhus och har gedigen erfarenhet både när det gäller byggnation och interiör- och exteriör design. Vi anpassar våra husmodeller till kundernas önskemål och marknadens nya trender.

Stenhus Design har nöjda kunder i hela Norden. Våra samarbetspartners är noga utvalda och har stor erfarenhet av projektledning, kvalitetstänkande och att alltid sätta kunden i centrum.